top of page
lief doodles Logo.jpg

DE AUSTRALIAN LABRADOODLE

Geweldige sociale lieve vrolijke honden

Australische Labradoodles zijn vriendelijke leergierige en sociale honden. Het ras staat er om bekend dat ze graag bij mensen zijn. De Australische labradoodle is een mix van meerdere rassen. De mix bestaat natuurlijk uit de Labrador en de poedel maar ook de Ierse waterspaniel, curly coated retriever en de Amerikaanse & Engelse cocker spaniel.

Australische labradoodles zijn er in drie maten; Mini, Medium en Standaard. Mini's hebben een schoft hoogte van 35 tot maximaal 42 cm. Medium heeft een schofthoogte van 43 tot 52 cm en een standaard 53 tot 63 cm.    

De vacht van de Australische Labradoodle is bijzonder omdat in de meeste gevallen mensen met een allergie

geen allergische reactie krijgen van deze vacht. Er zijn twee soorten vacht de Curly (krullen) en (wavy) Fleece hierin zitten wel slagen in maar geen krullen. De vacht van de Australische Labradoodles kennen geen ruiperiode. Dus ze verharen niet.  

Omdat de Australische Labradoodles niet verharen is de verzorging van de vacht extra belangrijk. Het vergt veel tijd en aandacht omdat het haar kan gaan klitten. Dit moet niet onderschat worden. 

Wij raden het ook aan om al met borstelen te beginnen als de hond nog een pup is. Het is dan minder noodzakelijk maar zo went hij/zij wel alvast aan de handelingen. Daarbij zal ook de band tussen het baasje en de hond versterkt worden. 

Australische Labradoodle: Tekst

Wij zijn aangesloten bij de ALAEU en de WALA.

Bij ons staat het welzijn van onze honden voorop. Wij vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier dit geweldige ras voort te zetten. Onze nestjes worden geboren in huiselijke kring. Als wij een nestje verwachten verbouwen wij met plezier de woonkamer om zo ruimte te maken voor moeder en haar pups. De pups groeien de eerste weken op in de woonkamer/keuken om zo op deze manier al huiselijke geluiden mee te krijgen.

thumbnail_ALAEU logo Official Member 2024.jpg

ALAEU

Australian Labradoodle Association Europe

Accredited Star Logo Lief Doodles.png

WALA

World Australian Labradoodle Association

Australische Labradoodle: Teamleden
IMG_0417.jpg
Australische Labradoodle: Afbeelding
bottom of page